Patatesin her halini çok severim.Çorbası da çok lezzetli oluyor,içerisindeki et suyu ve sütle çok da sağlıklı.
Malzemeler : 4 adet iri patates
1 kuru soğan
3 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı et suyu
4 su bardağı su
1 su bardağı süt
Tuz,karabiber,kırmızı pulbiber
Kuru soğanı yemeklik doğrayıp 1 çorba kaşığı tereyağında sarartalım.
Patatesleri soyup iri küpler halinde doğrayalım,soğanlara ekleyip,birkaç defa çevirelim.
Et suyu ve su ekleyip pişmeye bırakalım.
Patatesler yumuşayınca blendırdan geçirelim.
Süt,tuz,karabiber ekleyip,bir taşım kaynatıp altını kapatalım.
Kalan tereyağında pulbiber kızdırıp,çorbayı servis ederken üzerine gezdirelim.
Afiyet balşeker olsun:))
No comments:
Post a Comment