Thursday, September 26, 2013

Şehriyeli Tavuk Çorbası





sehriyeli tavuk corbasi 1



Bir corba sever olarak bu corbayida gorur gormez sevdim,,En kisa zamanda deneyecegim cok guzel bir tarif....sizde denemediyseniz deneyin eminim cok lezzetli bir corba olacak.. :)

Malzemeler:

Bir kase, tavuk gogsu( haşlanıp didiklenmiş)

5 su bardağı, su

2yemek kasigi yemeklik yag

Yarım cay fincanı, şehriye

3 çorba kaşığı, limon suyu

4 dal maydanoz

1 çay fincanı, tavuk suyu (tavugu hasladiginiz suyu kullana bilirsiniz..)

1 çorba kaşığı, salça, tuz,karabiber.



Yapimi:





Tencereye, yağı ve tavuk etlerini alalım yağ eriyince salçayı ilave edip kavuralım. üzerine su ve tavuk suyunu koyalım kaynamaya bırakalım. Kaynayınca şehriyeleri içine atalım şehriyeler pişene kadar kaynatalım. Son olarak ince doğradığımız, maydanozu tuz ,karabiber ve limon suyunu ekleyelim birkaç dakika sonra ocaktan alalım. Afiyet olsun.




No comments:

Post a Comment