Friday, September 27, 2013

Çeşmi Nigar Çorbası



cesmi nigar corbasi 1


       Çesmi Nigar çorbası ismi ve görselliğiyle çok ilgimi çekti  denemek istedim.  Osmanlıdan günümüze gelen nefis bir çorba tarifi denenmeye değer diyorum..


Çeşmi Nigar çorbası için gereken malzemeler


  • 1 su bardağı kırmızı mercimek

  • 2 yemek kaşığı margarin

  • 1 adet soğan

  • 2 yemek kaşığı un

  • 5 su bardağısıcak su

  • 1 adet et bulyon

  • 1 adet yumurta sarısı

  • yarım limon suyu

  • 2 su bardağı süt

  • Tuz 

  • Karabiber




cesmi nigar corbasi 2



Çorbanın yapılışı


  • Tencereye margarini koyup yemeklik doğradığımız soğanları iyice kavuralım.

  • Ardından unu ekleyip iyice sararıncaya kadar karıştırarak kavuralım.

  • Mercimeği yıkayıp süzüp ekleyelim.

  • Sonra suyunu ve et bulyonu ekleyip ezilinceye kadar pişirelim.

  • Piştikten sonra süzgeçten yada blendırdan geçirip tekrar ocağa koyalım.

  • Yumurta sarısını limon suyunu ve sütü bir kapta çırpıp, yavaş yavaş çorbamıza ilave edelim.

  • Çorbamızın kesilmemesi için kaynayıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirelim.

  • Piştikten sonra üzerine tereyağında kızartılmış pul biber ve kıtır ekmeklerle servis yapalım.

  • Afiyet olsun..



No comments:

Post a Comment