Saturday, September 21, 2013

SALÇALI TEL ŞEHRİYE ÇORBASI



salcali tel sehriye corbasi 1






PRATIK SEHRIYE CORBASI






Izmir iki gundur kapali ve yagmurlu. Corba tarifi vermenin tam zamani. Cok kolay bir tarif. Simdiye kadar yapmadiysaniz hemen denemelisiniz. Sahsen eksi lezzetlere bayilan biri olarak benim ictikce icesim geliyor bu corbayi. Hamilelikten mi bilemiyorum tabi :) 






Belirtmeden gecmeyeyim fotograf ertesi gun kalan son kase corba ile cekilmistir. Tekrar yaptigimda taze taze cekerim diye niyetlendiysem de corbayi pisirmem hep havanin kararmasindan sonraya denk geldigi icin pes ettim. Tam bu havalara gore bir tarif...










MALZEMELER:


  • 1 yemek kasigi sivi yag

  • 1 tepeleme yemek kasigi domates salcasi

  • 1 tepeleme yemek kasigi un

  • 1 cay kasigi kirmizi tatli toz biber

  • 5-6 bardak su

  • 1 kucuk cay bardagi tel sehriye

  • tuz







YAPILISI:



  1. Yagda once unu kavurup, az sulandirilmis salcayi ekliyoruz.

  2. Biraz kavurduktan sonra toz biberi de ekleyip karistiriyoruz.

  3. Suyun once 2 bardagini ekleyip kavrulmus salca ve unun kivamini aciyoruz.

  4. Topaklanma olursa tam bu asamada el blenderimizi kullanip puruzsuz bir kivam elde ediyoruz.

  5. Kalan suyu da ekleyip kaynamasini sagliyoruz.

  6. Su kaynayinca tuzunu ve tel sehriyeyi ekliyoruz.

  7. Tel sehriyeler sisip pistiginde (8-10 dakika kadar bir sure sonra) ocagi kapatip corbamizi sicak sicak limon suyu ile servis ediyoruz.

  8. Afiyet şifa olsun :)







* Sivi yag yerine tereyag kullanabilirsiniz.







** Corbayi icecek herkesin limon ile arasi iyi ise ocagin altini kapatir kapatmaz tencereye ceyrek limon suyu ekleyip karistirin ve oyle servis edin. Ben genelde boyle yapiyorum.






*** Tavuk suyunuz varsa mutlaka ondan kullanin. Ben hazir bulyon falan kullanmiyorum, bu yuzden hali hazirda ev yapimi tavuk suyum yoksa normal içme suyu ile yapiyorum. Cok da pratik ve lezzetli oluyor bu haliyle de...


No comments:

Post a Comment