Monday, September 23, 2013

KEREVİZ ÇORBASI



KEREVİZ ÇORBASI

(RAHMETLİ MEHMET USTAMIN TARİFİ)



Malzemeler300gr kereviz

100gr havuç

100gr patates

200gr kuşbaşı et

30 gr un

200gr yoğurt

Az tuz, az limon

Yeteri kadar su (4–5 bardak)

Az kereviz yaprakları

YapılışıKuşbaşı eti minik küpler şeklinde doğrayalım. Tencereye koyup et suyunu salıp tekrar çekmeye başladığında üzerine suyunu ilave edip kaynaması için kapağını kapatalım. Su kaynayıp etler biraz pişince hazırladığımız ve küp küp doğradığımız önce havuçları, ardından patatesleri ve kerevizleri atıp pişmesi için tencerenin kapağını kapatalım. Ayrı kapta yoğurdu, unu ve limonu karıştıralım çorbanın içerisindeki malzemeler pişince çorbanın suyundan alarak hazırladığımız unlu yoğurtlu karışıma ilave edip biraz karıştıralım ve bu karışımı çorba tenceresine dökelim. Tuzunu ekleyelim. Kereviz yapraklarını ince ince doğrayıp çorbaya ilave edelim hepsini biraz daha karıştırarak çorba suyunun eklendiğini görünce ateşten indirelim. Servis yaparken çorba kâsesinin yanına limon dilimleri koyup afiyetle yiyelim.

KEREVİZ ÇORBASININ ŞİFASI

01. Kereviz yemeği ya da çorbasını içen kişilerde prostat görülme sıklığı çok azdır. Prostatın büyümesini engeller.

02. Kereviz çorbasın sürekli içen kişiler kilo vermeye başlarlar.

03. Çok kuvvet vericidir. Cinsel gücü ve isteği artırır.

04. Uyarıcıdır. Kandaki stres hormonlarını azaltır ve sinir yorgunluğunu alır.

05. Anne sütünü artırıcıdır. Özellikle sabahları içilen bir kâse çorba çok etkilidir.

06. Karaciğer şişliğine çok iyi gelir

07. Romatizma ağrılarına akşam yatarken içilen bir kâse çorba çok iyi gelir.

08. Mideyi kuvvetlendirir iştah açar (Özellikle iştahsız çocuklar bu çorbadan içtiğinde iştahları açılır.)

09. Gaz söktürücüdür. Sindirimi kolaylaştırır.

10. İdrar söktürücüdür.


No comments:

Post a Comment