Wednesday, September 18, 2013

YEŞİL MERCİMEKLİ ERİŞTE ÇORBASI


yesil mercimekli eriste corbasi 1


Malzeme:



1 kase ev eriştesi



1 kase yeşil mercimek



1 yemek kaşığı domates salçası



2 yemek kaşığı zeytinyağı



1 su bardağı etsuyu



2 ad.domates



kuru nane





Mercimek yıkanarak suda pişene kadar haşlanır. Diğer taraftan domateslerin kabukları soyulup doğranır ve az su ile pişirilir. Domates salçası sulandırılarak ilave edilir. Pişirmeye devam edilir. Suyu çekildikten sonra zeytinyağı ilave edilir. Az kavrulur ve 7 bardak su ve 1 bardak etsuyu ilave edilir. Su kaynadıktan sonra ev erişteleri eklenir. Erişteler pişmeye yakın mercimek ilave edilir birlikte kaynatılır. Erişteler piştikten sonra üzerine kuru nane eklenir ve ocaktan alınır. Sıcak olarak servis yapılır.



Afiyet olsun.





Mutfakta Songül Döğücü var.



No comments:

Post a Comment