Wednesday, September 25, 2013

Sebzeli Şehriye Çorbası




sebzeli sehriye corbasi 1


Yapılışı oldukça kolay. Ama görüntü olarak rengarenk, misafirlerinize bile sunabileceğiniz bir çorba. Oldukça da lezzetli... Tarifi eski bir Sofra dergisinde okumuştum. Deneyecek olanlara afiyet olsun...






Malzemeler:



  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ ya da tereyağ


  • 1 kahve fincanı tel şehriye


  • 1 tane havuç


  • 1 tane patates


  • 1 tane kabak (varsa, şart değil)


  • Dereotu, maydanoz, nane,


  • Tuz, karabiber


  • Su ya da tavuk suyu 

Yapılışı:



  • Havuç, patates ve kabak rendelenir.


  • Su ya da tercihen tavuk suyu kaynatılır, içine rendelenmiş sebzeler eklenir.


  • 10 dakika kadar pişirdikten sonra da şehriyeler ilave edilir. (şehriyeleri teflon tavada yağsız hafifçe kavurursanız hem çorba kokulu olur, hem de ertesi güne kalan çorbada şehriyeler şişmez.)


  • Tuz ve karabiber eklenir.


  • Ocağı kapattıktan sonra nane, ince doğranmış maydanoz ve dereotu eklenip karıştırılır.

Not:



  • Tarifin orjinalinde yağ, un ve yeşil soğan kavrulduktan sonra su ve sebzeler ekleniyordu. Ben daha pratik olduğu için böyle yapıyorum, tercih sizin.


  • Ben tavuksuyu ile yaptığımda yağ eklemiyorum, su ile yaparsam 1 kaşık tereyağ ekliyorum.



No comments:

Post a Comment