Friday, September 20, 2013

Düğün Çorbası


dugun corbasi 1 Bana göre ramazan ayının en vazgeçilmezi çorba.Havalar ne kadar sıcak olursa olsun insan oruçluyken çorba ile yemeğe başlamak istiyor.Öyle böyle sıcak vs derken işte ramazan ayı da uçup gidiyor şurada 8 gün kaldı.Allah kabul etsin inşalah sağlıkla tekrarını nasip etsin.

Çorbaya gelince düğün çorbası adı üstünde muhteşem bir tat.

Malzemeler






  • 3 adet kuzu gerdan





  • 1 adet soğan





  • kotanyı kekik





  • kotanyı kırmızı biber





  • kotanyı karabiber





  • 2-3 kaşık yoğurt





  • 2 kaşık un





  • 1 adet yumurta





  • 1/2 limonun suyu




Yapılışı




Yıkanan gerdan etleri Düdüklü tencereye yerleştirilir.1 adet soğan bütün olarak konulur.Tuz,karabiber biraz kekik ilave edilip üzerine çıkacak kadar su ilavesi ile pişirilir.Pişen etler tencereden bir kevgir yardımı ile çıkarılır.Et suyu ince süzgeçten süzülür.Didiklenen gerdan etleri et suyunun içine ilave edilir.Derin bir kapta yoğurt,un,yumurta ve limon suyu ile hazırlanan meyanesi içerisine biraz et suyu ilave edilerek boza kıvamına gelince karıştırarak yavaş yavaş et suyuna karıştırılır.Üzerine biraz tereyağ ile kırmızı biber gezdirilir

Bu arada Kotanyı Sofrasında bir tık sizi bekliyor.Hadi bir tık


Afiyet olsun



No comments:

Post a Comment