Tuesday, September 24, 2013

yoğurtlu etli çorba


1 Ağustos 2013

yogurtlu etli corba 1



Yoğurtlu etli çorba, haşlanmış her çeşit et ve haşlanan etin suyu ile yapılır. Bu etler arasında tavuk eti, hindi eti, kuzu eti, koyun eti, dana eti, sığır eti ve hatta bulursanız deve etini dahi sayabiliriz. Etli çorbanın eti haşlandıktan sonra küçük parçalara bölünür. Haşlanan etin suyu çorba yapımında kullanılır. Çorba içerisinde başta tereyağı olmak üzere her çeşit yağ kullanılabilir. Dikkat edilmesi gereken, et suyunun yağ oranına göre çorbaya ilave edilecek yağ miktarını ayarlamaktır. 






 yoğurtlu etli çorba malzemesi

300 gr. haşlanmış et

dört kaşık sıvı yağ

bir yumurta

bir kaşık un

bir bardak yoğurt

kırmızı toz biber, tuz

altı bardak et suyu



yoğurtlu etli çorba yapımı


sosunun hazırlanması

bir kap içinde yumurta, un ve yoğurdu çırpın

tencere içersinde eti ve et suyunu kaynatın

kaynayan tencereden bir kepçe et suyu alın, sos içine katın ve karıştırın

ardından sosu tencereye ilave edin ve karıştırın

tencereyi 5 dakika kaynatıktan sonra ocaktan alın

yağ içinde kırmızı toz biberi kavurun ve tencereye ilave edin

ardından tencereye tuz ilave edin ve çorbanın tuzunu ayarlayın

ve sarımsaklı sirkeyle birlikte, çorbanızı gönlünüzce servis edin.

afiyet bal şeker olsun







No comments:

Post a Comment