Friday, September 20, 2013

Kıkırdak Çorbası Tarifi






















KIKIRDAK  ÇORBASI






kikirdak corbasi tarifi 1
MALZEMELER

3 Su bardagi et suyu

1 Su bardagi eriste

1 Su bardagi un

250 gr süzme yogurt

2 Sdet yumurta

100 gr tereyagi

1 Çay kasigi kirmizibiber

YAPILIŞI

Et suyunu kaynatip, eristeyi ekleyin. 10 dakika pisirip, tencereyi atesten indirin.

Ayri bir tencerede 1 çorba kasigi un, 1 yumurta ve süzme yogurdu boza

kivanina gelinceye kadar çirpin. Karisimi kisik ateste kaynatin ve tuz serpin.

Kikirdak için 1 yumurta, biraz tuz ve kalan unla kati bir hamur yogurun.

Hamuru rulo selinde sarin. Küçük üçgenler kesip, bol tereyagda kavurun.

Eristeli et suyu ile boza kivamindaki karisimi birlestirip, pisirin.

Kikirdaklari ekleyip, nane ile süsleyerek servis yapin.



No comments:

Post a Comment