Friday, September 27, 2013

DOMATES ÇORBASI


MALZEMELER


domates corbasi 1


2 Domates (rendele)


2 adet sivribiber


1 yemek kaşığı salça


(domates)
3 yemek kaşığı sıvyağ

5 su bardağı su

1 su bardağı tel şehriye

karabiber, tuz

1 tablet et suyu

Yeterince maydanoz

YAPILIŞI

Öncelikle tenceremize sıvı yağ ve ince doğranmış sivri biberleri 1-2 dakika kavuralım..(Bu şekilde daha lezzetli oluyor) rende domates ve 1 yemek kaşığı dolusu domates salçasını da ilave edelim ve kavuralım..Domatesin çiğ kokusu çıkana kadar ve hafif suyunu çekene kadar kavuralım..

Sonra suyunu ekleyip kaynatalım..Kaynadıktan sonra tel şehriyemizi ve et tabletini ilave edip erişteler pişene kadar kaynatalım..Karabiber ilave edelim ve bir iki taşım daha kaynattıktan sonra altını kapatalım.. En son ince kıyılmış maydanozu da ekleyip servis edelim..

Çok özel ve güzel bir çorbadır domates çorbası..insanı mutlu eden bir kokusu ve tadı vardır..Sevmeyen yoktur herhalde...Bunu çorbayı herkes kendi usulünce yapar genelde.. İçine tel şehriye yerine arpa şehriye veya pirinç koyarak da pişirilir....Hepsi ayrı lezzette olur..şimdiden yapanların ellerine sağlık..


Afiyetler olsun..:))



domates corbasi 2
Not. Bu çorbayı yaz mevsiminde yaptığımda hiç salça koymuyorum..Domatesleri kabuklarıyla rondodan geçirip kavuruyorum...

No comments:

Post a Comment