Monday, September 30, 2013

etli kabak dolması ve terbiyeli tavuk çorbası



Yanında ev yapımı yoğurtla dereotlu etli kabak dolması. Yakın zaman da yoğurt yapımını da günlüğüme ekleyeceğim. Beş yıldır kendi yoğurdumu kendim yapıyorum bio sütten biliyorum ki katkısız güvenle çocuklarıma yediriyorum. Birde kabakların içini oyduğunuzda çıkanları çöpe atmayın buzluğunuza kaldırın. (patlıcan dahil) içiniz demi arttı onuda buzluğa kaldırın günü gelecek nefis bir şey yapıcaz.






etli kabak dolmasi ve terbiyeli tavuk corbasi 1






malzemeler:


1 kg. kabak, temizlenmiş içi oyulmuş.


8 ym kaşığı pirinç


200 gr kıyma


yarım demet maydonoz, ince kıyım


yarım demet dereotu, ince kıyım


1/2 su bardağı su


2 ym kaşığı zeytinyağ


2 adet soğan, küçük yemeklik doğranmış


2 adet domates 1 tanesi yemeklik doğranmış diğeri dolmalara kapak için dilimlenmiş


1 ym kaşığı salça


2 tane sarımsak ince kıyım


1 tatlı kaşığı karabiber 


2 ym kaşığı nane


isteğe bağlı pulbiber


tuz






Hazırlanışı:


kabaklar ve dolmaların kapakları olan domates haricinde tüm malzemeyi iyice karıştırın. Kabakların içine doldurun domatesle ağızlarını kapatın. pişireceğiniz tencerede 2 ym kaşığı z.yağında 1 ym kaşığı salçayı kavurun dolmaları üzerine dizin kabakların yarı beline kadar su ekleyin tuzunu katıp önce harlı sonra kısık ateşte pişirin.














sırada nefis bir çorba var davetlerinize çok yakışacağından eminim.


etli kabak dolmasi ve terbiyeli tavuk corbasi 2






malzemeler:


2 adet tavuk butu


1 yumurta sarısı


2 tane sarımsak


4 ym kaşığı un


5 ym kaşığı yoğurt dolu dolu


1 ym kaşığı tereyağ






hazırlanışı:


Orta boy çorba tenceresinde tavukları haşlayın kemiklerini ayırın eti küçük parçalara bölün. Suyuna yumurta sarısı, un, sarımsak tereyağ, yoğurdu ve tuzunu ekleyip karıştırarak pişirin. En son tavuğu ekleyip biraz daha kaynatıp ocaktan alın. Servise hazır nefis çorbanız






No comments:

Post a Comment