Thursday, September 26, 2013

ERİŞTELİ SEBZE ÇORBASI



eristeli sebze corbasi 1










Malzemeler


1 su bardağı erişte


2 adet patates


1 adet kabak


1 adet havuç


6 su bardağı et suyu


tuz


1 yumurta sarısı


1/2 limon suyu


1 çorba kaşığı un


2 çorba kaşığı sıvıyağ


Yapılışı


Havucu, patatesi ve kabağı küp küp doğrayın. 2 çorba kaşığı sıvıyağda sebzeleri kavurun, unu ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Et suyunu ve tuzu ekleyip kaynamasını bekleyin. Kaynayan çorbaya erişteleri ekleyip pişirin. Limon suyunu ve yumurta sarısını çırpın, çorbadan aldığınız suyla ılıştırın. Çorbaya katıp 1-2 taşım daha pişirin.






No comments:

Post a Comment