Thursday, September 19, 2013

KABAK ÇORBASI





kabak corbasi 1
KABAK ÇORBASI

SAKIZ KABAĞININ FAYDALARI

Besleyici, müsekkin, serinletici, idrar ve’ balgam söktürücü oldugu kadar yumusaticidir.

Zayiflikta, idrar yollari iltihaplarinda, Böbrek yetersizli­ginde, basurlarda, hazimsizlikta, bagirsak iltihaplari, dizante­riler, kabizlik, kalb hastaliklari, uykusuzluk ve seker hastaliginda kullanilir.

Kabak çekirdeginin kabu­gu sokularak ve ezilerek sütle yapilan sübyesi içilirse müsekkin özelliginden dolayi uykusuzlukta kullanilir.

Tenya ve solucan gibi bagirsak kurtlarini düsürmekte kullanilir. Bu amaçla 30-40 gram kabak çekirdegi balla karistirilir her yarim saatte bir olmak üzere bu karisik bal üç kez yenir. Bir saat sonra müshil alinir alinir)



MALZEMELER:

2 adet kabak

1adet soğan

2 diş sarımsak

4 yemek kaşığı yoğurt

2 yemek kaşığı un

bir tutam dereotu

sıvıyağ

yeteri kadar su

tuz.

YAPILIŞI:

Soğan ve sarmısağı minik doğrayp, pembeleşene kadar sııyağda pembeleştirelim. Kabakları üzerlerini kazıyıp küp küp dpğrayıp elkelyelim. Biraz kavuralım. Yaklaşık 1,5 litre kadar su ilave edelim. Ayrı bir kasede yoğurt ve unu çırpalaım. Çorbamızın kesilmemesi için suyundan 1-2 kepçe su alıp yoğurda ekleyelim, 1-2 taşım daha kaynatalım , tutzunu ekleyelim. Sıcak servis yapalım. AFİYET OLSUN.

NOT: Üzerine yağda pul biber ve nane yakıp servis yapabilirsiniz

NOT:Tarifini bizlerle paylaştığı için Durdagül Ermiş'e teşekkür ederiz.



No comments:

Post a Comment