Saturday, September 28, 2013

Yayla Çorbası



yayla corbasi 1 Kış aylarının vazgeçilmezi çorbalarımızı ANNE KEDİ'ye eklemem gerektiğini düşündüm. Hemen hemen her gün değişik çorbalar yapmak için uğraşıyorum ama bunları gözardı edip bloguma eklemiyorum. Yemek kültürümüzün en önemli ve zengin çeşidine haksızlık etmemeliyim.


Bu hafta sonunu oldukça yorucuydu ama blogu güncellemek için kendimi zorladım. Klasiklerden biri ile başlayayım.




Yayla Çorbası




Yarım su bardağı pirinç


6 su bardağı et / tavuk suyu (sadece su da olabilir)


4 yemek kaşığı sıvıyağ (benim tercihim zeytinyağ)


2 tatlı kaşığı un


1 yumurta


2 su bardağı yoğurt


Tuz, karabiber, kırmızı biber


Üzeri için 1 yemek kaşığı tereyağ ve nane




  • Pirinci yıkayıp, süzün. Tencereye et suyu, pirinç ve zeytinyağını alıp pirinçler yumuşayana kadar pişirin.




  • Derin bir kapta yumurta, un ve yoğurdu (isterseniz karabiber ve kırmızı biberi) pürüzsüz hale gelene kadar çırpın.




  • Pirinçler pişip yumuşayınca ocağı kısın. Yoğurlu karışımı yavaş yavaş aktararak çorbanızı sürekli karıştırın.




  • Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak çorbayı 10 dakika daha kaynatın, en son tuz ilave edin.




  • Servis yapmadan önce çorbanın üzerine dökmek için küçük bir tencerede tereyağı ile kuru naneyi kızdırın.




Afiyet olsun.



No comments:

Post a Comment