Friday, September 27, 2013

KIRMIZI MERCİMEK ÇORBASI



kirmizi mercimek corbasi 1
MALZEMELER:


  • 1 bardak kırmızı mercimek

  • 6-7 bardak su (et suyu veya 1 paket bulyon)

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ veya 2 yemek kaşığı tereyağ

  • 1 orta boy soğan

  • 1 orta boy patates

  • 1 orta boy havuç

  • 3-4 diş sarımsak

  • 1 çay kaşığı köri (istenirse)

  • Tuz

YAPILIŞI:


  1. Düdüklü tencereye su konulur ve  ocağın altı açılır.

  2. Soğan, patates , sarımsak ve  havuç blendırda iri parçalanır veya küçük küçük doğranır tencereye alınır. Mercimek yıkanır, süzülür ve tencereye ilave edilir.

  3. Zeytinyağı, köri ve tuz ilave edilirek karıştırılır. 

  4. Malzemeler kaynayıp köpüğü sönünce kapak kapatılır 20 dk pişirilir.

  5. Piştikten sonra blendırdan geçirilir. ( Tel süzgeçten de geçirebilirsiniz) Servis tenceresine alınır.

Tabaklara servis yaptıktan sonra arzu eden nane, karabiber, pul biber ve kimyon karışımından elde edilen baharatı çorbanın üzerine ekebilir.Çorbamıza limon sıkmayı unutmayalım.:)

KISA NOT: Çorbanızın kıvamı az olursa,  iki yemek kaşığı unu kavurun çorbanıza ekleyin bir iki dakika kaynatın. Pütürlerini gidermek için blendırdan geçirin.

No comments:

Post a Comment