sevgili arkadaşım kadınınmutfagı güzel bir etkinlik hazırlamış......aslen yozgatlı olarak bu yöresel yemeğimle katılmassam olmaz.......canım kolay gelsin.....
arabaşı bir yozgat yemeğidir.kalabalık yenmesi gerekir.yoksa tadı çıkmaz.hamuru çiğnenmez,yutulur.
hatta evin büyükleri daha büyük parça hamurları yutarak güç gösterisi yaparlar bizim evde.
kaşığınıza hamuru alıyorsunuz,çorbanıza batırıp bir miktarda çorbadan alarak çiğnemeden yutuyorsunuz.hamuru size garip gelsede çorbasını mutlaka deneyin.bayılacaksınız...
MALZEMELER
hamuru için
-1 su bardağı un
-5 su bardağı soğuk su
-tuz
Çorbası için
-6 bardak su(tavuk suyu)
-2 adet kalçalı tavuk budu veya büyükse bir
-3 yemek kaşığı un
-1 yemek kaşığı salça
-2 yemek kaşığı sıvı yağ
-kırmızı pul biber
-limon
HAMURUN YAPILIŞI
un soğuk su ile iyice karıştırılır.blendır ile olabilir.tuzuda eklenerek ocakta kaynayana kadar karıştırılır
hızlı karıştırın yoksa topaklanır.kaynadıktan sonra 10 dk.kısık ateşte ara sıra karıştırarak iyice pişmesi sağlanır.dibine tutabilir endişe etmeyin.
herhangi bir tepsi su ile ıslatılır.ocaktan indirdiğimiz hamur sıcakken tepsiye dökülür.yukardaki kalınlıkta olacak
soğumaya bırakılır
ÇORBANIN YAPILIŞI
ilk olarak 3 kaşık un kavrulur.rengi açık kahverengi oluncaya kadar.veya sarı(çok kavurmayın,rengi döner dönmez ocağın altını kapatın)
tavuk 6 bardak su ile haşlanır.(haşlandıktan sonraki ölçüsü 1 litre olsun.)
ayrı bir tencerede yağ ile salça bir miktar kavrulur
sonra içine kavrulmuş un ilave edilir.şöyle bir çevirdikten sonra tavuk suyu yavaş yavaş ilave edilir
kaynayana kadar karıştırılır.kır.biber ilave edilir
kaynadıktan 5 dk sonra içine birazcık tavuk eti siftelenir.ve ocağın altı kapatılır.
çorba sıcakken servis edilir.içine limon sıkılınca nefis olur.veee hamurunu yutmayı unutmayın.afiyet olsun...
No comments:
Post a Comment