8ay+
-1/4 soğan
-1 tane çinekop balığı
-1/2 havuç
-1/2kabak
-1 yemek kaşığı ince bulgur
-1.5 tatlı kaşığı zeytinyağı
-1 tatlı kaşığı un
-2 su bardağı su
Yapılışı:
Un zeytinyağında kavrulur,üstüne 2 su bardağı su eklenir.İçine bulgur hariç bütün malzemeler konur.Piştikten sonra balık çıkarılıp ayıklanır,tekrar karışımın içine katılır.Son olarak da bulgur eklenir ve yumuşayana kadar kısık ateşte pişirilir.Püre kıvamına gelinceye kadar blender'dan geçirilir.(Aslında pütürlü yiyiyor artık;ama ne olur ne olmaz kılçık tehlikesi yüzünden püre kıvamına getirdim.)
Geçtiğimiz hafta palamutla denemiştim ama biraz ağır oldu.Çinekopla daha hafif .8.ay itibarıyla haftada 2 kez olmak üzere balık yemeye başladı.Doktorumuz balık verdiğim günlerde balık yağı vermememi söyledi .Haftalık et düzenimiz;2 kere balık,1 kere tavuk,4 kere kuzu eti şeklinde.Kurban bayramı dolayısıyla elinize geçen etlerin bir kısmını bebeğinize ayırmayı unutmayın.Kasapta sinirini ayıklatıp,ceviz büyüklüğünde parçalara böldürebilirsiniz.
Bebeğinize ve artanıyla birlikte size,Afiyet olsun:)
No comments:
Post a Comment