Monday, September 16, 2013

işkembe çorbası nasıl yapılır


17 Kasım 2010


iskembe corbasi nasil yapilir 1İşkembe çorbası terbiye edilerek, ya da sade olarak yapılır. İşkembe çorbası hazırlamak için işkembe, iki kez haşlanır. İşkembe üzerinde bulunan kalıntıların ve kokusunun giderilmesi için ön haşlama yapılır. İşkembe tencere veya düdüklü tencere kullanılarak haşlanır. Tencerede haşlanması fazlaca zaman alır. Bildiğiniz gibi, düdüklü tencerede bu işlem oldukça kısadır. İşkembenizi ister tencerede isterseniz düdüklüde haşlayın, mutlaka ön haşlama yapmanız gerekir. Sultan terbiyeli işkembe çorbasını her daim bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım

bir kilo dana işkembesi 'temizlenmiş'

bir kaşık tereyağ

bir kaşık tepeleme un

iki yumurta sarısı

sarımsak, pul biber

limon, sirke

tuz



Yapılması

terbiyesi için; kase içinde un, yarım limon suyu ile yumurta sarılarını bir fincan soğuk su ile çırpın.

işkembeyi yıkayın, süzün ve iri parçalara bölün

parçaları tencereye alın, üzerini kapatacak miktarda su ilave edin

ocak üzerine alın, tencere kaynamaya başlarken parçaları çıkarın, kalan suyu atın

işkembe parçalarını tekrar soğuk su ile yıkayın, süzün

parçaları tekrar tencereye alın, üzerini iki parmak kapatacak miktarda su ilave edin

ardından iki diş sarımsak, yarım kabuklu limon, 1 tatlı kaşığı tuz koyun, karıştırın

ve ağır ateşte işkembeler yumuşayıncaya kadar haşlayın

haşlanan işkembeleri bir kap içerisine alın soğutun, sarımsakları ve limon parçasını çıkarın atın

parçaları küçük veya iri kuşbaşı doğrayın, işkeme suyu içerisine aktarın, tencereyi ocak üzerine alın

ve tencere kaynadıktan sonra bir kepçe su alın terbiyesi ile karıştırın

terbiyesini akıtarak kaynayan tencereye ilave edin ve karıştırın,

tencereyi 5 dakika süre ile tekrar kaynatın, tuzunu karar hale getirin

üzerine tereyağ ile hafif kavrulmuş pul biber gezdirin

ve sarımsaklı sirke ile gönlünüzce servis edin.

Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.

Sultan






No comments:

Post a Comment