Selam arkadaslar,
bu aksam yaptigim sicacik ve lezzetli corbanin tarifini vermek istiyorum simdi.
Bu corbayi annemden ögrendim, daha dogrusu annemde Oktay Usta'nin programinda görmüs ve o zamandan beri severek yaptigi corbalar arasina girmis, eh bizlerde gidip geldikce bu corbadan tattik, begendik ve kendimizde evde hazirlar olduk.
Gecenlerde kategorilerime baktim da dikkatimi cekmisti, simdiye kadar sadece bir tane corba tarifi yayinlamisim, ben daha cok ana yemekler ve pastalar konusunda önde gidiyormusum, bu corbayla birlikte iki tanecik corba tarifim de olmus olacak.
Hem simdi büyük bir tencere corbam var mutfakta, yarin isten yorgun gelince de mikro dalgada bir döndürdüm mü günün tüm yorgunlugunu da alir götürür üzerimden.
Bu besleyici corbanin benzerlerini diger arkadaslarimda da görmüstüm, fakat icinde cogunlukla kiyma ve havuc bulunmuyordu, o sekliylede cok severim ben bu tür corbayi, ama su günlerde bol vitaminli ve besin degeri daha yüksek kademelerde olan corbalardanda vazgecmemek lazim bence!
Yesil mercimekli ve eristeli corba
Malzemeleri:
- 1 su bardagi yesil mercimek (1 gece önceden ilik suda islatilmis)
- 1 su bardagi eriste
- 2 yemek kasigi kiyma
- 2 rendelenmis havuc
- 1 sogan
- 1 yemek kasigi margarin
- 1 yemek kasigi salca
- tuz, karabiber, pul biber, limon tuzu, bol nane
Yapilisi:
1. Bir gece önceden islatilmis mercimekleri ayri bir tencerede haslayarak baslayalim ise. Mercimekler haslandiktan sonra ince tel süzgecte süzdürelim ve bir kenara beklemeye alalim, böyle ayri pisirilince mercimeklerin kara suyuda gitmis oluyor, hemde sonrada gaz yapmaz!
2. Ince yemeklik dogradigim sogani ve kiymayi tencereye aldim ve bir süre kavurdum margarinle birlikte, daha sonra bu karisim iyice kavurulduktan sonra icine salcayi aldim ve biraz daha kavurdum. Sonra icine rendelenmis havuclarida attim ve karistirmaya devam ettim.
3. Bu karisima yeterince kaynar su ilave ettikten sonra mercimekleri ve eristeleride attim icine ve eristeler yumusayincaya kadar kaynattim, bu islemden sonra da tüm baharatlari ve tuzunu ayarladim ve corbayi biraz dinlendirdikten sonra servise hazir hale getirdim.
Afiyet olsun!!

No comments:
Post a Comment