
Malzemeler
300 gr kıyma
1 su bardağı haşlanmış nuhut
Yarım su bardağı pirinç
1 adet küçük soğan
1 yumurta sarısı
1 kase yoğurt
Yarım yemek kaşığı un
Tuz,karabiber
Üzeri için
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı nane
Hazırlanışı
Kıyma,tuz,karabiber ve rendelenmiş soğan yoğrulur minik köfteler yapılır ve dolapta dinlenmeye bırakılır.
Pirinçler tencereye alınır ve suda yumuşayana kadar pişirilir.Haşlanmış ve kabukları soyulmuş nohutlarda ilave edilir ve birkaç dakika daha kaynatılır.
Bu sırada tavada az sıvı yağda köfteler kızartılır.
Yoğurt,yumurta sarısı ve un çırpılır ve kesilmemesi için kaynayan çorbanın suyundan birkaç kaşık alıp yoğurtlu karışıma dökülür ve karıştırılır.Tencereye yavaş yavaş döküp karıştırmaya devam edilir.
Birkaç taşım kaynadıktan sonra köfteler ilave edilir.
Beş dakika daha kısık ateşte pişirilir.Tereyağ,sıvıyağ ve nane yakılır ve çorbaya dökülüp karıştırılır ve ocaktan alınır.
No comments:
Post a Comment