Tuesday, December 10, 2013

LEBENİYE ÇORBASI



lebeniye corbasi 1




Hemen sağ taraftaki beğen kutusuna tıklayarak sayfamı beğenip beni facebook tada takip edin lütfen:)

Malzemeler

300 gr kıyma

1 su bardağı haşlanmış nuhut

Yarım su bardağı pirinç

1 adet küçük soğan

1 yumurta sarısı

1 kase yoğurt

Yarım yemek kaşığı un

Tuz,karabiber

Üzeri için

1 çorba kaşığı tereyağ

1 çorba kaşığı sıvıyağ

1 tatlı kaşığı nane

Hazırlanışı

Kıyma,tuz,karabiber ve rendelenmiş soğan yoğrulur minik köfteler yapılır ve dolapta dinlenmeye bırakılır.

Pirinçler tencereye alınır ve suda yumuşayana kadar pişirilir.Haşlanmış ve kabukları soyulmuş nohutlarda ilave edilir ve birkaç dakika daha kaynatılır.

Bu sırada tavada az sıvı yağda köfteler kızartılır.

Yoğurt,yumurta sarısı ve un çırpılır ve kesilmemesi için kaynayan çorbanın suyundan birkaç kaşık alıp yoğurtlu karışıma dökülür ve karıştırılır.Tencereye yavaş yavaş döküp karıştırmaya devam edilir.

Birkaç taşım kaynadıktan sonra köfteler ilave edilir.

Beş dakika daha kısık ateşte pişirilir.Tereyağ,sıvıyağ ve nane yakılır ve  çorbaya dökülüp karıştırılır ve ocaktan alınır.

No comments:

Post a Comment