Tuesday, December 24, 2013

CHEDDAR PEYNİRLİ PATATES ÇORBASI




cheddar peynirli patates corbasi 1



Bu tarifi ilk gördüğümde açıkçası "soğan, sarımsak, patates, süt, peynir nasıl bir karışım olur?" diye bir düşünmüştüm. Deneyince sonuç mükemmeldi. Severek içtiğimiz bir çorba, tavsiye ederim deneyin.



MALZEMELER:




  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ ya da tereyağ


  • 1 küçük soğan (irice doğranmış)


  • 1 diş sarımsak (küçük doğranmış)


  • 5 orta boy patates (küp küp kesilmiş)


  • 3,5 su bardağı tavuk suyu (olmazsa olmazı)


  • 1,5 su bardağı süt


  • 1 su bardağı rendelenmiş cheddar peyniri


  • tuz


  • üzerine ince kıyılmış maydanoz



HAZIRLANMASI:




  • Sıvıyağda önce soğanları, sonra da sarımsağı, renkleri kahverengileşmeden biraz kavurun.


  • Patatesleri ve tavuk suyunu ilave edin, kaynamaya başlayınca altını kısıp, kapağını yarım kapatıp, 20 dakika kadar (patatesler yumusayana kadar) pişirin.


  • El blenderi ile püre haline getirin.


  • 1,5 bardak sütü azar azar ekleyin. Kaynamaya başlayınca, altını kapatıp, peynirini ve tuzunu ilave edin.


  • Üzerine, ince kıyılmış maydanoz koyarak servis yapın.



Afiyet olsun.



NOT: Çorbanın kıvamı, patateslerin büyüklüğüne göre değişebilir. Koyu olursa biraz daha tavuk suyu ile sulandırabilirsiniz.



No comments:

Post a Comment