Wednesday, December 11, 2013

Etli Düğün Çorbası



etli dugun corbasi 1
   Paça sevenlerdenseniz size uygun bir çorba...Daha önce de koymuştum düğün çorbası ama o yalancı ve tavuklusuydu.Yani ben onu yıllar önce düğün çorbası diye almıştım...Annem dil ile de yapardı bu çorbayı...Et eğer boyun eti olursa daha lezzetli olacaktır....Haydi yapımına geçelim...



MALZEMELER


  1. 600-700  gr kemikli kuzu eti

  2. 3 yemek kaşığı un

  3. 1 yemek kaşığı tereyağı

  4. 1 yumurta sarısı

  5. 1 limon

  6. 2-3 diş sarımsak

  7. Tane karabiber ( ben birde tane kişniş kullandım )

  8. Bir kase haşlanmış nohut 

YAPILIŞI


  • Et , karabiber ve kişniş düdüklü tencereye konularak 20 dakika kadar kaynatılır.

  • Soğutulup süzüp didiklenir.

  • Tekrar tencereye suyun içine etler konulur.

  • Bir tavada biraz yağda 3 kaşık un kavrulur.( tam pembeleşmesi gerekiyor )

  • Bir bardak kadar soğuk su kavrulmuş unun üzerine  dökülerek ocaktan alınır.

  • Telle iyice çırpılır.

  • Topağı açılmış un tenceredeki et ile suyunun içine karıştırarak dökülür.

  • Nohut eklenir ( haşlanmış ) 

  • Birlikte kaynatılır.

  • Limon sıkılır üzerine yumurta sarısı ve sarımsak dövülür.

  • Terbiye malzemesi iyice çırpılarak tencereye eklenir.

  • Bir iki taşım kaynatılarak ocağın altı kapatılır. 

  • Servis yaparken istenirse üzerine tekrardan yağ nane yakılabilinir .( ben sade kullnıyorum ) 



No comments:

Post a Comment