Wednesday, December 11, 2013

Tavuk Paça Kolay Çorba Tarifi Tavuk Paça Nasıl Pişirilir Yapılışı Nasıl?












tavuk paca kolay corba tarifi tavuk paca nasil pisirilir yapilisi nasil 1

Kolay Çorba Tavuk Paçası
Tavuk Paçası Nasıl Pişer Tarifi

Tavuk paçası yapılışında tek zor nokta, unu kavurup tavuk suyunu topaklanmadan kıvamında ayarlayabilmektir.

Çok lezzetli besleyici bir çorba türlerinden olup, çocuklarında severek yiyebilecekleri bir lezzettir.

Tavuk Paçası Çorbasının Malzemeler:

* 1 tüm tavuk

* 8 bardak su

* 5 diş sarımsak

* 1 limon kabuğu rendesi

* 2 yemek kaşığı un

* 2 yemek kaşığı tereyağ

* 1 çoba kaşığı zeytin yağ

* istenilen miktara göre tuz

* istenilen miktara göre karabiber

* istenilen miktara göre kırmızı biber veya pul biber

Tavuk Paçası Çorbasının Terbiye Malzemeleri

* yarım limon suyu

* 1 yumurta sarısı

Tavuk Paçası Çorbasının Yapılışı:

Tavuğu 8 bardak su ile haşlanır. Haşlanan tavuklar kemiklerinden ayıklanır ve didiklenir. (yağlı olsun derseniz tavuğu derisinide didikleyin. Yağı az olsun derseniz tavuğun yalnızca beyaz kısımlarını didikleyin).

Didiklediğiniz tavukları bi kaba alın.

Tavuk paçasını pişireceğiniz tencereye tereyağını ve zeytinyağını, unu koyup un kokusu çıkana kadar kavurun.

Tavuğu haşladığınız suyu bu karışıma yavaş yavaş ilave edin ve aynı zamandada hızlıca çırpınki topaklanma olmasın.

Karıştırarak suyun kaynamasını sağlayın ve didiklediğiniz tavukların etlerini, tuzu, karabiberi, limon kabuklarını ve ezilmiş veya dövülmüş sarımsakları çorbaya ilave edin.

Tavuk Paçası Çorbası Terbiyesi Yapılışı:

Limon suyu ve yumurta iyice çırpılır. Çorbanın suyundan azar azar alarak terbiyenin kesilmeden ısınıp hazırlanması sağlanır. Terbiye hazırlanınca çorbaya ilave edilir.

Tavuk Paçası çorbası yukarıdaki ilemlerden sonra pişmiş ve servise hazır olur. Ve servis yapacağınız zaman yağda kırmızı biberli sos hazırlanıp üzerine gezdirilir.



No comments:

Post a Comment