Monday, December 23, 2013

MERCİMEK ÇORBASI



mercimek corbasi 1



MALZEMELER:





  • 1 su bardağı kırmızı mercimek




  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ ya da tereyağ




  • 1 adet soğan




  • 1 adet havuç (soyulmuş ve doğranmış)




  • 6 su bardağı tavuk suyu ya da su




  • 1 yemek kaşığı tepeleme un




HAZIRLANMASI:





  • Soğanı yağda biraz kavurun.




  • Soğan şeffaflaşınca, 1 kaşık unu ilave edip biraz daha kavurun.




  • Tavuk suyunu, soyulup doğranmış havuçları ve mercimeği de ilave edip, mercimekler ve havuç iyice yumuşayana kadar pişirin.




  • Piştikten sonra tuzunu ekleyin, blendırdan geçirin. Arzu ederseniz, üzerine limon da sıkıp afiyetle için.





No comments:

Post a Comment