Friday, December 13, 2013

DUL AVRAT ÇORBASI VE ÖDÜLÜM



dul avrat corbasi ve odulum 1
 Malzemeler:

Köftesi için



  • 1  çay kaşığı karabiber


  • 3  yemek kaşığı salça


  • 1 tane rendelenmiş kuru soğan


  • 1  adet yumurta


  • 1  çay kaşığı tuz


  • 1  Aldığı kadar un


  • 2  su bardağı İNCE KÖFTELİK BULGUR


  • 1  çay kaşığı pul biber


  • 250  gr kıyma






  • Çorbası İçin:


  • * 1 tane incecik kıyılmış kuru soğan


  • 1  kahve fincanı kuru nane


  • 2  yemek kaşığı pirinç


  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut


  • 1 çay bardağı haşlanmış mercimek


  • 1 çay bardağı erişte


  • 1  adet limon suyu


  • 200  gr  kemikli et


  • 1  adet Et su tablet


  • 2  adet kuru soğan


  • 2  Yemek Kaşığı tereyağ veya margarin


  • Süsleme için taze nane dalları




dul avrat corbasi ve odulum 2
 Yapılışı:Bulgur incecik rendelenmiş kuru soğan kıyma ve 2 yemek kaşığı salça ile iyice yoğurun ,zaman zaman su ilave edilerek yoğurmayı kolaylaştırın, bulgur yumuşayınca içine yumurta kırılır ve un ilave edilerek yeniden yoğurun daha sonra karabiber ve pul biber koyun yeniden su yardımıyla yoğurun, elinizin içinde küçük küçük köfteler yapın, diğer tarafta büyükçe bir tencereye tereyağ koyun incecik kıyılmış soğanın 1 tanesi salça koyarak  iyice kavurun, üzerine sıcak su koyun kemikli et veya kemik koyun içine bir tanede et suyu tablet koyun kaynatın , etler pişince içine bulgur köftelerini, pirinci ,mercimeği, nohutu, erişteyi atın köfteler pişince üzerine bol kuru nane ve limon  suyu koyun. İsterseniz üzerine biraz daha yağ kızdırıp dökebilirsiniz.Ben eti düdüklüde pişiriyorum.

Afiyet Şeker Olsun...




dul avrat corbasi ve odulum 3



NOT:





Köfteleri yaparken su ile ellerinizi sık sık ıslayın.

* Bulgur ve kıyma iyice yoğrulmalıdır.

* Et suyu yerine et su tablet kullanabilirsiniz.

* Salça tuzlu olduğundan tuz ayarını ona göre yapın.

* Köfteler yuvarlak yuvarlak yapılmalıdır.

* Suya koyacağınız pirinç çok fazla olmamalıdır.

* Tereyağ kullanabilirsiniz.






Yemeğinizi sıcak tüketilmesi tavsiye edilir.






Bir Kase Lezzet blogunun sahibi kardeşim Ayşe'den gelen ödülüm.Bende bütün blog yazarı arkadaşlarıma gönderiyorum...






dul avrat corbasi ve odulum 4


KALMIŞ KAĞNIYI KOCA ÖKÜZ ÇEKER

dul avrat corbasi ve odulum 5

No comments:

Post a Comment