Monday, December 16, 2013

KARNABAHAR ÇORBASI






karnabahar corbasi 1






MALZEMELER:






*1 Küçük boy karnabahar


*2 Adet havuç ( biri içi biri üzeri için)


*1 Adet soğan


*2 Yemek kaşığı zeytinyağ


*3 Kaşık krema


*2 Kaşık krem peynir


*1 Çorba kaşığı tereyağ


*1 Çay kaşığı köri


*7 Bardak su (Karnabaharın ölçüsüne göre arttırıp ,azaltılabilir)


*Tuz....






karnabahar corbasi 2






HAZIRLANIŞI:






*Karnabaharlarımız temizlenip dallara ayrıldıktan sonra dilimlenmiş bir havucumuz ve yemeklik doğranmış soğanımızla birlikte tencereye alınır ve zeytinyağımızla birlikte bir süre sotelenir. Daha sonra üzerine su ilavesi yapılır,  birlikte iyice pişmeleri sağlanarak , devamında da blendar yardımıyla pürüzsüz hale getirilir. Ocaktan indirmeden evvel krema ve peynir bir kapta karıştırılıp çorbamıza eklenir, birlikte bir kaç dakika daha pişirilip öyle ocaktan alınır. Üstü için sosumuzsa: Tereyağımız eritilerek kızdırılır, köri ve rendelenmiş havuçta eklenerek pişirilir sonrasında çorbamızın üzerine dilediğimiz kadar eklenirrrr.. Afiyet olsun. Herkese sevgiler....:)






*Not: Ben üzerine ayrıca hazır çorba kıtırı kullandım . Eğer yoksa küp küp kesilmiş tost ekmekleri üzerine zeytinyağ sürülerek fırına verilir ve kızarana kadar pişirilerek çorbaya ilave edilir...



No comments:

Post a Comment