Wednesday, December 11, 2013

Buğday Çorbası



bugday corbasi 1


Farklı bir lezzet benim için çünki hiç buğday çorbası içmiş biri değilim, soğuk günlerde içilecek doyurucu, besleyici ve vitamin deposu bu çorba benim favorim oldu, tabi en büyük sebepte aşura ayında haşlayıp buzluğa attığım buğdayları eksiltmek amaçlı olsada farklı ve güzel bir lezzet oldu benim için, sizde deneyin derim... ;)


bugday corbasi 2






Malzemeler;


1 Bardak haşlanmış buğday


1 Litre su


Tuz, karabiber, kırmızıbiber


Terbiyesi için;


1 kaşık un


1 çay bardağı yoğurt


1 yumurta


Üzeri içi;


Sıvıyağ


Pul biber


Nane


Yapılışı;


Buğdayı buzluktan çıkardım ben onun için sedece bir taşım kaynattım sırf terbiyesini verebilmek için, sizlerde isterseniz akşamdan ıslayabilir yada daha pratik olsun derseniz düdüklüde kaynatabilirsiniz...


Un, yumurta, yoğurt çırpılır ve sıcak su ilave ederek kesilmemesi sağlanır, yavaş yavaş çorbaya ilave edilip kesilmemesi için kaynayana kadar karıştırılır...


Pişen çorba ocaktan alınır ve pul biber, nane ile kızdırılan sıvıyağ çorbanın üzerine dökülür servise hazırdır...






Afiyet Olsun


No comments:

Post a Comment