Friday, December 13, 2013

DOMATES ÇORBASI


domates corbasi 1








Malzeme Listesi :

2 yemek kaşığı tereyağı


2 yemek kaşığı un


6 adet orta boy domates rendesi


1 yemek kaşığı salça


yeteri kadar tuz ve su


üzerine küpler halinde doğranmış kızartılmış ekmekler kaşar rendesi

Yapılışı :

tereyağını eritip unu hafif pembeleştiriyoruz.pembeleşince 1 su bardağı soğuk su ilave ediyoruz.unumuzun topaklanmaması için.daha sonra rendelediğimiz domatese salçayı ilave edip karıştırıyoruz 2-3 su bardağıda su ilave edip unun üzerine tencereye boşaltıyoruz.suyu isteğe göre ayarlanmalı.tuzla tatlandırıyoruz.bir iki taşım kaynadıktan sonra servis kasesine alıyoruz.üzerine küpler halinde doğranmış ve fırında kıtırlatılmış ekmekleri ve varsa kaşar rendesi gezdiriyoruz. sıcak sıcak servis yapıyoruz afiyet olsun


No comments:

Post a Comment