Tuesday, December 24, 2013

KÖFTELİ KESME ÇORBASI - KAYSERİ












kofteli kesme corbasi kayseri 1



kofteli kesme corbasi kayseri 2



kofteli kesme corbasi kayseri 3


kofteli kesme corbasi kayseri 4



Bu kayınvalidemden öğrendiğim bir çorbadır.Kayseri'de Ramazan'da özellikle mantı çorbasını ve bu kesme çorbasını çok yaparlarmış...Sağolsun o Kayseri'ye gittiğinde alıp getiriyor biz de pişiriyoruz.

Aşağıdaki resimde gösterdim nasıl olduğunu. Aşağı yukarı arpa şehriye büyüklüğünde elde kesilmiş erişte gibi diyebilirim.

KÖFTELİ KESME ÇORBASI - KAYSERİ




MALZEMELER :



  • 1 su bardağı un

  • 1 yumurta

  • Aldığı kadar su 

  • Tuz

  • 1 adet soğan

  • 1 yemek kaşığı salça

  • Zeytinyağı, nane



KÖFTESİ: 


  • 250 gr.kıyma

  • karabiber

  • 1 silme yemek kaşığı un

  • Tuz



YAPILIŞI


  1. Un, su, yumurta ve tuz ile 1 yufkalık hamur yoğuralım.

  2. Hamuru mantı hamuru kalınlığında açıp, kalın şeritler halinde keselim ve aralarını unlayarak 3 erli gruplar halinde üst üste dizelim.

  3. İnce ince keselim, daha sonra kestiğimiz kısımdan parça parça alalım; yan çevirelim ve tekrar bir parmak uzunluğunda keselim.

  4. SKıymayı tuz, un ve karabiberle yoğurup, minik köftecikler yapalım

  5. Tenceremize yağı koyalım ve soğanı minik doğrayıp pembeleştirelim.

  6. Salçasını ve suyunu da koyup kaynayınca erişte ve köfteleri içine atalım

  7. Köfte ve erişteler pişine altını kapatalım ve bolca nane serpiştirelim





Afiyet olsun















No comments:

Post a Comment