Wednesday, December 11, 2013

Kabak Çorbası Tarifi










KABAK  ÇORBASI






kabak corbasi tarifi 1
MALZEMELER

2 adet Kabak

3 çorba kasigi un

Yarim Çay bardagi ayçiçek yagi

1 çorba kasigi margarin

750 ml. süt

2.5 su bardagi su

Yarim demet dere otu, tuz

YAPILIŞI

Unu ayçiçek yaginda kavurup kabagi rendeleyelim. Süt ,su ve kabagi

kavrulan unun üzerine ekleyip iyice kaynayincaya kadar karistiralim.

Kavrulmus un kalan malzemeyi ekleyince topak topak olacaktir.

Karistirdikça düzelecektir. Çorba kaynadiktan sonra kivami

koyulasincaya kadar pisirmeye devam edelim. Dereotunu son anda

ekleyin. Çorbayi ocaktan indirdigimizde üzerine bir kasik yagda

kizdirdigimiz kirmizi biberi dökelim.



No comments:

Post a Comment