Wednesday, December 25, 2013

light sebze çorbası



light sebze corbasi 1
Sağlık/lezzet oranı bu kadar yüksek bir yemek sık karşıma çıkmıyor doğrusu. Reçeteyi gördüğümde "Yok canım, pek lezzetli birşeye benzemiyor bu!" diye düşündüm açıkcası.

Yine de "Bir deneyim bakalım" diyerek mutfağın yolunu tuttuğum için gerçekten şanslıyım. Ön yargılarımın izinden gitseydim, ben ve bizimkiler bu lezzetten mahrum kalabilirdik.

Ve galiba, yapımı -şu ana kadar- benim bildiğim en pratik çorba bu.

Kış geçmeden deneminizi öneririm. (Acı sevenler mutlaka ilave etsinler)


Light Sebze Çorbası
Malzemeler:


4-6 kişilik


  • 1 adet küçük kabak

  • 1 adet küçük patates

  • 1 adet havuç

  • 1 adet soğan

  • 2 diş sarımsak

  • 2 yaprak lahana (kalın damarları çıkartılmış)


  • 1 ufak kereviz (ya da kurutulmuş kereviz yaprakları)

  • 1 adet tatlı kırmızı biber

  • 10 yaprak ıspanak

  • 1 litre su

  • tuz

  • karabiber


terbiye için


  • 2 çorba kaşığı yoğurt (tepeleme)


  • 1 yumurta sarısı




  • süslemek için taze dereotu



light sebze corbasi 2



Yapılışı:



  • Bütün sebzeleri yıkayın, kurutun, soyulacakları soyun, iri parçalara bölün.

  • İrice doğranmış sebzeleri kaynamakta olan suya atın, sebzeler yumuşayana dek (yaklaşık 30 dakika) pişirin.

  • Tuz, karabiber ilave edin

  • Pişen çorbayı blenderden geçirin.

  • Bir kasede yumurta sarısı ve yoğurdu çırparak terbiye hazırlayın.

  • Çorbadan bir kaç kaşık terbiyeye ilave ederek ılıtın, sonra terbiyeyi çorbaya hızlıca karıştırın.

  • Birkaç dakika kaynattıktan sonra taze dereotu ile süsleyerek servis yapın.



Afiyet olsun.

Notlar:

O kadar pratik bir çorba ki, püf noktası bile yok:)

No comments:

Post a Comment