Saturday, December 14, 2013

güveçte mantar sote/tavuk şinitzel patates püresi/ıspanaklı patates çorbası



guvecte mantar sote tavuk sinitzel patates puresi ispanakli patates corbasi 1


güveçte mantar



Bir günün menüsünü oluşturmuşum farkında olmadan bir tatlı eksik kalmış, onuda artık sütlü tatlılar veya şerbetli tatlı linklerinden seçebilirsiniz:) Tatildeyim biliyorsunuz, arşivim de bitmek üzere mutfağa girip bir şeyler yapmam lazım artık, yoksa durum vahim:) Gün nasıl bitiyor anlamıyorum iki ufak çocukla her şey çok daha kısıtlı oluyor. İsviçre'de her şeye vakit bulurken burada maalesef bulamıyorum günü iyi kullanamıyorum sanırım..


Üç tarifde çok lezzetli denediğinizde memnun kalacağınızı düşünüyorum...




malzemeler

1 kilo mantar (kültür)

2 adet kuru soğan yemeklik doğranmış

2 adet sivri biber ince kıylmış

2 adet olgun domates kabukları soyulmuş minik doğranmış

1 ym kaşığı domates salçası

3 ym kaşığı zeytinyağ

1 çay kaşığı toz kırmızıbiber

1 tatlı kaşığı kekik

karabiber

tuz


guvecte mantar sote tavuk sinitzel patates puresi ispanakli patates corbasi 2


mantar güveç


hazırlanışı


Mantarların dış kabuğunu soyun yada çok iyi şekilde yıkayın. Yarım ay doğrayın. Soğanı, sivri biberle beraber zeytinyağında soteleyin. Domatesi ekleyin suyunu salana kadar çevirin. Salçayı ekleyin biraz kavurun. Mantarları ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirin. Baharatları ve tuzu ekleyip ocaktan alın. Güveç kaplarına bölüştürüp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. 200C fırında peynirler eriyene kadar tutun. Sıcak olarak servis yapın.






guvecte mantar sote tavuk sinitzel patates puresi ispanakli patates corbasi 3


tavuk şinitzel ve patates püresi






malzemeler


500 gr şinitzel hazırlanmış tavuk göğsü


1 yumurta


1/2 çay bardağı süt


galeta unu


un


karabiber


tuz






hazırlanışı


Yumurta ve süte biraz tuz  ve karabiber atarak çırpın. Şinitzelleri önce una sonra yumurtaya en son galeta ununa bulayıp sıvıyağda önlü arkalı kızartın.






Patates püresi için


4 tane patatesi haşlayıp kabuklarını soyun. Rendeleyin. Ocakta bir kabın içinde 1 yemek kaşığı tereyağı eritin. 2 çay bardağı sütü rendelediğiniz patatesleri ekleyip tuzu da katın hızlı hızlı karıştırın ocaktan alın.






Şinitzeli patates püresi ile servis yapın..






guvecte mantar sote tavuk sinitzel patates puresi ispanakli patates corbasi 4


ıspanaklı patates çorbası






malzemeler


1 tane kuru soğan


2 diş sarımsak


2 ym kaşığı zeytinyağ


1 büyük patates


1 lt su yada et suyu


tuz


karabiber


yarım demet ıspanak yaprağı ince kıyım






terbiyesi için


5 ym kaşığı doulusu yoğurt


1 çay bardağı su


2 ym kaşığı un










guvecte mantar sote tavuk sinitzel patates puresi ispanakli patates corbasi 5






ıspanaklı patates çorbası






hazırlanışı






yemeklik doğradığınız soğanı ezilmiş sarımsakla beraber soteleyin. Kuşbaşı doğradınız patatesi ekleyip beraber biraz kavurun. 1lt su ekleyip kaynatın patatesler yumuşayana kadar pişirin. Blendırdan geçirin. Terbiye malzemelerini çırpın çorbadan 1 kepçe alıp terbiyeye ekleyin karıştırıp çorbaya dökün kaynayıp kıvam alıca ıspanak yapraklarını ekleyin. 1-2 dk beraber pişirin. 1 ym kaşığı tereyağında pulbiber yada kırmızı tozbiberi kızdırıp çorbaya dökün sıcak olarak servis yapın..


No comments:

Post a Comment