Friday, December 13, 2013

KREMALI HAVUÇ ÇORBASI


kremali havuc corbasi 1

Bu havuç çobası içinde çoğunuzun yada çocuklarımızın yemediği kerevizi saklıyor.Kerevizin faydaları bitmez ve her sebzeyi mutlaka tüketmek gerek.Yapımı patates çorbasıyla hemen hemen aynı olan bu çorba içinde kereviz olduğunu pişirenden başka kimseye söylemiyor :)

kremali havuc corbasi 2 KREMALI HAVUÇ ÇORBASI
3 adet büyük boy havuç

1 adet kereviz (orta boy)

1 su bardağı süt

1 çorba kaşığı un

2 yemek kaşığı sıvıyağ

2 su bardağı tavuk suyu

3 yemek kaşığı krema


tuz,karabiber,muskat rendesi

Öncelikle havuç ve kerevizlerimizin kabuklarını soyup iri iri doğrayalım ve düdüklümüzde yaklaşık

1 su bardağı su ilavesi ile 10 dakika pişirelim.Süre sonunda tenceremizin içindeki sebzeleri suyuyla beraber püre haline getirelim.

Diğer bir tencerede un ve yağı kavuralım.İçine tavuk suyumuzu ve püre halindeki sebzelerimizi ilave edip kaynamaya bırakalım.En son süt,krema,muskat rendesi,karabiber ve tuz ilavesinide katarak

10 dakika dinlendirdiğimiz çorbamızı maydanoz ile süsleyerek servise sunalım.

Afiyet Olsun...

nOT:İsminin Kerevizli Havuç Çorbası olmamasının bir nedeni var elbet :)

Mandalinalı Kereviz tarifine yorum yapan ve kereviz sevmeyen bir çok arkadaşım başlıkta kerevizi görünce direk uzak durmasınlar bu çorbadan değilmi ama:)

No comments:

Post a Comment