Friday, December 13, 2013

Kereviz Çorbası


kereviz corbasi 1


1,5 Su bardağı haşlanıp ezilmiş kereviz (kerevizleri soyup yıkadıktan sonra küçük küçük doğrayıp yarım limon suyu ve küçük doğranmış 1 soğanla birlikte haşladım)



1 Su bardağı+çeyrek su bardağı süt



2 Su bardağı su



1 yemek kaşığı dolusu un



1 Yemek kaşığı margarin



1 Tablet tavuk suyu, tuz, karabiber



Üzeri için:



Margarin ve kırmızı toz biber



Yapılışı: 1 Yemek kaşığı margarini eritip, unu ekleyin ve sarartmadan kavurun. Kerevizi ilave edip karıştırın. 2 Su bardağı suyu, sütü, tavuk suyu tabletini, tuzu, karabiberi koyup çorba kaynayana kadar pişirin. Çorbayı servis yaparken üzerine margarinde yakılmış kırmızı toz biber gezdirin.




No comments:

Post a Comment