Monday, December 16, 2013

KONYANIN MEŞHUR ARABAŞI ÇORBASI ve HAMURU



konyanin meshur arabasi corbasi ve hamuru 1


Bizim buralarda  yapılan yöresel bir lezzettir.Özellikle kar yağdığı zaman yapılır.Çorbası dövülmüş acı biberi ve ekşimsi tadıyla içimizi ısıtsın diye...Resmim çok net değil ama çorbamda,hamuruda tam kıvamında olmuştu.İçmeyeneniz varsa şu soğuk havalar gitmeden mutlaka yapın derim.Buyrun çorbasının tarifi;


yarım kilo tavuk eti veya hindi eti(ev tavğu olursa lezzeti daha güzel olur)


4 yemek kaşığı tereyağı


3 yemek kaşığı un


2 yemek kaşığı salça


1 yemek kaşığı biber salçası


Büyük bir tencereye tereyağını koyun ve unun rengi sararıncaya kadar kavurun.Salçalarıda ekleyip sıcak su ilavesiyle kaynatın.Özleşmesini sağlayın.Tavuk etini haşlayın ve küçük parçalara ayırın.Lütfen çok ince parçalara ayırmayın.Yoksa çorbanın içinde iplik iplik oluyor. İyice özleşen çorbaya etleride ilave edip kaynatın.İçine zevkinize göre limon suyu ekleyin.Arzunuza göre çorbaya acı biber ekleyin.


Çorbanın yanında yemek için hamurunun tarifi ise;


5 su bardağı su


1 su bardağı un


bir çimke tuz


3 su bardağı su  tencerede kaynarken 2 su bardağı suda unu özeyin.Tuzuda ilave edin.Yavaş yavaş kaynayan suya karışımı dökün. Topaklaşmasına izin vermeyin ve sürekli karıştırın.Oldu ya topaklaşırsa mikserle çırpın.Orta hararetli ısıda 8-10 dk.pişirin.Muhallebi gibi göz göz olacaktır.Islatılmış orta boydaki borcama döküp donmasını bekleyin.Hamurunu çorbasından 5-6 saat önce yapmanız gerekir.İyi donması ve şekilli kesebilmeniz için.Afiyette kalın sevgili dostlar....


No comments:

Post a Comment