Thursday, December 12, 2013

Terbiyeli Pirinç Çorbası Tarifi




Çorba Tarifleri,


{[['terbiyeli pirinc corbasi tarifi 1']]}






terbiyeli pirinc corbasi tarifi 2
Malzeme :


  • iki litre et suyu

  • 75 gr. pirinç

  • 4 yumurta

  • 1,5 limon

  • 2 çorba kaşığı un



Terbiyeli Pirinç Çorbası Tarifi:

75 gr. p»rinç ayıklanır, yıkanır. 2 litre et suyu ile ate­şe konur. Pirinç taneleri uzaymcaya kadar pişirilir. Ayrı bir kapta iki kaşık un, 4 yumurta sarısı, 1,5 limon suyu ile iyi­ce ezilir. İki bardak soğuk su ile sulandırılır. Kaynayan çor­baya ilâve edilir. Ateşten alınır. Tuz atılır.




Bu tarifi paylaşın :




No comments:

Post a Comment