Tuesday, December 10, 2013

''Ülker İçim'' le Sabah Çorbası.


Türkiyemiz'de yılda;

*520.000 ton peynir tüketiyormuşuz

*Peynir için 4 milyar TL harcıyormuşuz.

Sefamız olsun  diyorum..

Peynire bayılıyoruz demek kii.Nasıl bayılmayalım ,düşünsenize sıcacık ekmeği almışsınız,koparırsınız kıyısını ,arasına sıkıştırırsınız beyaz peyniri, miis..

Ya da kızartıp bir dilim ekmeği sürün üzerine beyaz peynir ,afiyet olsun,

Ya çıtır çıtır simide ne demeli peynirle beraber...

Sabah olmasın da akşam olsun istersen ,bir duble aslan sütünün en iyi arkadaşıdır beyaz peynir,değil mi ama..

İşte 1996 da esas olarak Süt üretimi ile ilgli bir marka olarak ortaya çıkan ''Ülker İçim''  milletçe peynire olan düşkünlüğümüzden yola çıkarak  peynir ürünleri kategorisine 9 çeşit peynirle büyük bir katkı sağlamış, ürün yelpazesini  beyaz,kaşar, sürme, taze peynir,krem peynir gibi çeşitlerle zenginleştirmiş.

Mutfak Sanatları Akademisi  Maslak'taki okulunda ''Ülker İçim''in düzenlediği etkinliğe giderken,

doğrusu heyecanlı daha çok da merak içindeydim.

Tabii ki sofralarımızın vazgeçilmezi peyniri yiyecek olarak seviyoruz, ama Ülker İçim'in etkinliğinde ,Şef Erkan Yeşil ile birlikte yaptığımız yemeklerle etliden sütlüye,tatlıdan tuzluya herşeyde peynirle harikalar yaratılabileceğini bir kez daha pişirip yiyerek gözlemledik.





Takım arkadaşım sevgili Aysu ile ki bandajlı parmağım yüzünden çoğu iş ona kaldı,sevgiler gönderiyorum, isimleri çook uzun tariflerden ,güzel yemekler yaptık.

Tarifleri benim ev ahalisine de deniycem...

Ama önce size dün yaptığım bir sabah çorbası ikram edeyim;

-Köz domates Çorbası, İçim Taze  Peynirli ve baharatlı bruschetta ile,





 
Böyle güzel bir eğitim ortamına sahip olan Mutfak Sanatları Akademisi ni kutluyorum.

Ülker İçim'e de böyle bir etkinliği düzenlediği ve lezzetli mi lezzetli peynirleri için sevgiler gönderiyorum..


No comments:

Post a Comment