Wednesday, December 11, 2013

SÜZME MERCİMEK ÇORBASI






Yağmurlu bir çorba içme havasından selamlar olsun.

Sanırsın yaz değil kış geliyor,yağmur şimşek aldı başını gidiyor.

Neyse eminim ki yaz kavurmaya başladığında bu günleri hasretle yad edeceğiz.

Zaten İstanbul bu hiiiç belli olmaz bir saat sonra bakarsın günlük güneşlik.

*1,5 su bardağı kırmızı mercimek,

*1 soğan,

*1 kaşık un,

*1 patates,

*2 çorba kaşığı tereyağ,

*tuz,karabiber,kırmızı pul biber

-Soğanları ince doğrayıp 2-3 kaşık zeytinyağda kavuralım.

-Rengi döndüğünde bir kaşık unumuzu ilave edip bir-iki kez daha karıştıralım.

-Patatesleri rendeleyip  mercimeklerle birlikte tenceremize ilave edelim.

-7-8 bardak et suyu ,tavuk suyu  ya da sadece su ilave edip çorbamızı pişmeye bırakalım.

Ben genelde yemeklerimi düdüklü tencerede pişirdiğimden10 dakikada hazır hale geliyor,ama normal bir tencerede mercimekler iyice helmelenene kadar pişirmemiz gerekir.

Pişen çorbamızı kaşık yardımıyla tel süzgeçten geçirerek başka bir tencereye alalım,üzerine kırmızı pulbiber ilaveli kızdırılmış tereyağımızı dökerek yanında limon ,sıcak sıcak servis yapalım..

                                                        AFİYET OLSUN...

No comments:

Post a Comment