Tuesday, December 10, 2013

İRMİK ÇORBASI







Malzeme: 6 bardak tavuk suyu, 2 ad. domates, 1/2 kahve fincanı irmik, 2 yemek kaşığı zeytinyağ, 1 çay bardağı haşlanmış didilmiş tavuk, 1 yumurta, 1 çay bardağı süt, 4-5 sap dereotu, tuz



Domatesler soyulup çekirdekleri çıkarılır küçük doğranır. Az su ile püre haline gelene kadar pişirilir. İrmik yağda kavrulur üzerine tavuk suyu azar azar üzerine dökülür. Püre haline gelen domatesler ile tuz ilave edilir ve 10 dakika kadar kaynatılır. Süt ve yumurta çırpılır kaynamakta olan çorbaya yavaşça akıtılır. 5 dakika kadar daha kaynatılır ve ocaktan aldıktan sonra üzerine dereotu ilave edilir ve sıcak servis yapılır.



No comments:

Post a Comment