Tuesday, October 1, 2013

Yoğurtlu Buğday Çorbası



yogurtlu bugday corbasi 1
   Anadolu çorbası desek yalan olmaz çünkü iç Anadolu da heryerde yapılan bir çorba . Aslında bizim oralarda buğday yerine döğme denir yani döğme çorbası...Ben bir de ayrıyeten süt ekleyerek yapıyorum...



MALZEMELER




  1. Yarım su bardağı buğday


  2. 1 çay bardağı haşlanmış nohut

  3. 1 su bardağı süt

  4. Yarım kilo yoğurt

  5. 3 yemek kaşığı un

  6. 1 yumurta

  7. 1 kaşık teryağı

  8. 1 kaşık sıvıyağ

  9. 1 tatlı kaşığı kurunane

  10. 1 tatlı kaşığı pulbiber ( arzu ederseniz )

  11. Biraz et suyu yada tavuksuyu

YAPILIŞI




  • Buğday sıcak su eklenerek açılana kadar haşlanır.


  • İçine haşlanmış nohut eklenir.

  • Ayrı bir yerde yoğurt , süt , un ve yumurta iyice çırpılır.

  • Kaynamakta olan tencereye çırpma teliyle karıştırarak eklenir.

  • Kaynayıp kıvamını alınca ocak kapatılır.

  • Yağ , nane ve biber eritilerek servis yaparkan tabaklara gezdirilir.



No comments:

Post a Comment