Thursday, October 31, 2013

YE # 27 KARADENİZ YEMEKLERİ ETKİNLİĞİ KARALAHANA ÇORBASI


SEVGİLİ YEŞİMİN KARADENİZ ETKİNLİĞİNE ESKİ BLOĞUMDAKİ 2 TARİFİMLE KATILIYORUM KOLAY GELSİN YEŞİMCİM http://yesimlitarifler.blogspot.com/ye 27 karadeniz yemekleri etkinli i karalahana corbasi 1 MALZEMELER

1/2 kilo karalahana

200 gram kıyma

1 su bardağı haşlanmış barbunya fasulyesi

1 çay bardağı pilavlık bulgur

1 çay bardağı mısır unu

2 adet soğan

1 yemek kaşığı biber salçası

1 tatlı kaşığı dometes salçası

1 çay bardağı sıvıyağ

tuz, karabiber,pulbiber

YAPILIŞI

Lahanalar kaynayan tuzlu suya atılıp pişmeye bırakılır. Ayrı bir tavada yemeklik

doğradığımız soğanlar sıvıyağda kavrulur, kıyma ilave edilip hep beraber

kavrulur, salçası katılır bir iki kez çevrilir, haşladığımız lahanaların üzerine ilave

edilir. Haşlanmış barbunya fasulyesi ,

bulgur katılır bulgur lar pişince 1 çay bardağı mısır unu su ile karıştırılıp ilave

edilir tuzu, biberi eklenir bir iki taşım kaynatılıp ateşten alınır .


No comments:

Post a Comment