Sunday, October 27, 2013

ALİŞKE ÇORBASI



aliske corbasi 1

Kim bir oruçluya iftar ettirirse, kendisine onun sevabı kadar sevap yazılır Üstelik bu sebeple oruçlunun sevabından hiçbir eksilme olmaz

(Tirmizi, Savm 82, (807)





Alişke çorbası tatarlara ait çok lezzetli ve besleyici bir çorba...

İftar davetleriniz için güzel bir seçenek...



MALZEMELER:


2 adet soğan 

2 adet patates

2 adet domates

1 kaşık salça 

250 gr. tavuk kuş başı ( normal boyuttan biraz daha küçük doğranmış)

2 kaşık tereyağ

Tuz 

Karabiber

Nane 

Hamuru için:

3 kaşık un 

Su 


YAPILIŞI:

Soğanları yemeklik doğrayıp tencereye alın.

Tereyağınıda ekleyip kavurun.

Soğanlar kavrulunca tavuk etlerini ilave edip rengi dönene kadar kavurun.

Ardından küçük küpler halinde doğranmış patatesleri ekleyip kavurmaya devam edin.

Kabukları soyulup ince doğranmış domatesleri ilave edip kavurmaya devam edin.

Domatesler suyunu çekince salçayı ilave edip kavurun.

Birbuçuk litre kadar su ekleyip ( tavuk suyu varsa yarıyarıya kullanabilirsiniz) patatesler yumuşayana kadar pişirin.

Tuzunu ve karabiberi ilave edin.


Diğer yanda 3 kaşık una çok az su ilave edip bulamaç olacak şekilde karıştırın.

Kıvamı koyu kek hamuru kıvamında olmalı... 

bulamaçtan çay kaşığıyla alıp çorbanın içine damlatın.

Bu aşamada çorbayı hiç karıştırmayın.

Hamurlar yüzeye çıkınca naneyi ilave edip bir taşım daha kaynatıp servis yapın.

Afiyet olsun...




No comments:

Post a Comment