Thursday, October 31, 2013

Hos bir Mercimek Corbasi


hos bir mercimek corbasi 1

Degisik, besleyici ve leziz corbalariyla sevdigimiz Esra teyzemizden bir tarif, mercimek corbasina "kirmizi dolmalik biber" eklemesi ile Kirmizi biberli mercimek corbasi.

Turkce Yemek dersinde yabancilarin da cok severek yedigi mercimek corbasini yapma icin gonullu olmustu. Ingilizce tarifi hazirlarken malzemelerin arasinda dolmalik biberi de sayinca "bosver katmayalim" demistim (hatta malzeme listesine yazmamistim itiraf edeyim) ama verdigi hos tati cok begendik ve sonra kendimiz de denedik.

Kirmizi biberli mercimek corbasi

1 cay fincani kirmizi mercimek

1 havuc -rendelenmis

1 sogan -rendelenmis

1 patates -rendelenmis

Yarim kahve fincani pirinc (benim eklemem)

Yarim kirmizi dolmalik biber (daha once bahsi gecmisti burdaki biberler cok buyuk )

Salca, siviyag, su, tuz

Kuru nane(evde olmadigi icin kullanmadim)

Kuru nane haric tum malzemelri uzerini iki parmak gececek kadar su ile tencereye koyup pismeye birakiyoruz hepsi bu!

Kivami icin gerekirse kaynar su ilavesi yapilabilir.

Ocaktan almaya yakin kuru nane de ekleyebilirsiz, afiyet olsun!

***************

English recipe for "Red lentil soup with red bell pepper
"



Ingredients



1 cup red lentil



1onion, chopped



1 grated carrot



1 potato, chopped



Half of a red bell peppers, dices in cubes



1 full spoon of tomato paste



Oil



Salt



Dry mint,optional



Enough water, shoulde be a little more than enough to cover







Directions:



Add everything,except dry mint, in the pan and let it simmer for 35-40 minutes. If you think it needs water, add some boiled water. Add dry mint and serve with lemon and crushed red pepper if you want.



Afiyet olsun!





No comments:

Post a Comment