Monday, October 28, 2013

ISPANAK ÇORBASI





ispanak corbasi 1


ispanak corbasi 2Hayırlı Cumalar dileklerimle,sevgiler selamlar :)


 Bugün,sağlıklı lezzetlerden nefis bir çorbaya ne dersiniz arkadaşlar?:)

İşte sizlere çok kolay yapımıyla,lezzetiyle,rengiyle göze ve mide'ye bayram yaptıracak nefislikte bir çorba.Ispanak severler mevsimiyken bol bol pişirip bol vitaminiyle sofralarınızı ve mide'lerinizi şenlendirin derim ben:) Hem de çocuklarımızı küçükten sebzeye alıştırmalıyız değil mi?:)






MALZEMELER: (6 - 7 kişilik)


300 gr.Ispanak (iri yapraklı olsun)


1 Adet orta boy patates


1 Adet orta boy soğan


3 Su bardağı süt


1 Su bardağı su


1 rer çay kaşığı;


Tuz -  Karabiber


Süt ve su ölçüsü resimde gördüğünüz standart su bardağı olacak.


ispanak corbasi 3


HAZIRLANIŞI:


Ispanakları kumu kalmayıncaya kadar yıkayıp süzgeçte bekleterek veya sebze kurutucusu ile sularının süzülmesini sağlayın.(ıspanaklar sulu olursa çorbanız da sulu olur)


Düdüklü tencereye,ıspanakları doğramadan bütün olarak.Patatesi ve soğanı kabuklarını soyup ufak ufak doğrayarak,süt su tuz ve karabiberi.Yani tüm malzemeyi koyup karıştırın ve kapağını kapatın.Buharı çıkmaya başlayınca ocağı kısarak 5 dakika pişirin.Tencerenin kapağını açınca blendırdan geçirin.



ispanak corbasi 4



Düdüklü tencerenin markasına göre dakika ayarı değişebilir.Şimdi yeni çıkan düdüklü tencerelerde süre daha da az olabilir.Normal tencere de pişirirseniz,kaynama sırasında eksilebileceği için su miktarını  1 bardak daha arttırmak gerekebilir.


Arkadaşlar, ıspanak çorbası da düdüklü de pişer mi demeyin? Ben hemen hemen her yemeğimi,çorbalarımı anacığımdan edindiğim alışkanlık sayesinde düdüklü tencere de pişiriyorum.Yemeğin kapağını aç kapa karıştır yaparak,yemeğin besin değerinin,vitaminlerinin kaybolmasını istemiyorsanız.Benim tavsiyem düdüklü tencere.Buradaki düdüklü tencere ile ilgili yazıma da bir göz atın isterseniz.



ispanak corbasi 5




Sevalce Notlar: Süt yağlı ve 3 b.olduğu için ben,zeytinyağı veya tereyağı eklemiyorum.Bence gerek yok ama  her zaman dediğim gibi tercih sizlerin.
Ben yazdığım tüm tariflerimi tekrar tekrar denemeden,damak lezzetlerine güvendiğim evimin gurmelerine tattırmadan,hatta konu komşuya bile:) bloğuma yazmıyorum.Bu çorba da kimbilir kaç kez pişti bizim evde:)


Denemelerimden yola çıkarak,bu bilgiyi de paylaşmakta fayda var diyerek; Çorbanızın daha lezzetli ve yoğun olması için ıspanakları iri yapraklı alın.Kuzu ıspanağıyla yaptığım da kıvamı diğeri gibi yoğun olmadı.Tecrübemle sabitlenmiştir:) Bir de ıspanakların suyu iyice süzülerek kuru olsun.Sulu olursa çorbanın kıvamını etkiler ve sulu bir çorbanız olur.İsterseniz görsellik ve lezzet olarak kaselere koyduktan sonra çorbanızın üzerine kaşıkla süt veya krema gezdirebilirsiniz.


Çorbalarımda ki kişi sayısını;Her bir kişiye (normal boyda) kepçe ile 2 şer kepçe hesabıyla yapıyorum.


Örneğin;Bu çorba 15 kepçe çıktı,fireleriyle en fazla 6 -7 kişilik gibi.






ispanak corbasi 6



ispanak corbasi 7


  Afiyet olsun.


ispanak corbasi 2





No comments:

Post a Comment