Thursday, October 31, 2013

Kereviz Çorbası


Akçay’da bayram tatilindeyken Oktay Usta’nın kitabından aldığım bir diğer tarif te bu. Orijinal tarifte havuç yok. Ben renk versin diye koydum. Fikir bir öğlen yemeğinde Figen, Ozan ve ben yemek yerken Eliaçık Lokantası’nın şefinin bize kereviz çorbası tavsiye etmesiyle başladı. O zaman çok beğenmiştim. Ayrıca başka bloglarda da elmalı kereviz çorbası gibi tarifler gördüm. Denemek istedim.

KEREVİZ ÇORBASI

Malzemeler

- Bir küçük kereviz

- Bir soğan

- İki diş sarımsak

- İki yemek kaşığı un

- Küçük bir havuç

- Sıvıyağ

- Tuz, karabiber

kereviz corbasi 1

Soğanı ve sarımsakları ince ince doğrayın. Sıvıyağı tencereye koyup, soğan ve sarımsağı azıcık kavurun. Ardından küp küp doğranmış kerevizleri ve küçük halka havuçları ekleyip kavurmaya devam edin. Lezzet bileşenleri oluşmaya başlayınca üzerine un ekleyip kavurmaya devam edin. Unun kokusu biraz çıkınca su ilave edin. Çorbadaki sebzeler piştiğinde olmuş demektir. Tuz ve biberini kontrol edip, yanında limonla servis yapın.

No comments:

Post a Comment