Monday, October 28, 2013

paça çorbası yapımı


25 Aralık 2011

paca corbasi yapimi 1

Paça çorbası sade veya terbiyeli olarak yapılır. Çorbayı ister sade yapın, isterseniz terbiyeli yapın öncelikle paçaları haşlamanız gerekir. Paçaları öyle haşlamalısınızki et kemikten nerde ise ayrılmalı ve lokum gibi pişmelidir. Paça düdüklü tencerede ve normal tencerede haşlanabilir. Paça düdüklü tencerede 35-40 dakika arasında haşlanır. Ocak üzeri tencere içerisinde 5-6 saat gibi bir sürede haşlanır. Paçaları haşlarken haşlama suyu içerisine paçanın tat ve kokusu için sarımsak, soğan ve limon ilave edilir. Tarifim düdüklü tencerede paça haşlaması ve sade çorbasının yapımı ile ilgilidir.

sade paça çorbası malzemesi

altı tane temizlenmiş kuzu paçası

yarım kabuklu limon

bir küçük soğan

iki diş sarımsak

tuz, su



çorbanın yapılışı

paçaları bir güzel gözden geçirin, yıkayın ve süzün

soğanı, sarımsağı soyun ve bütün bırakın

düdüklüye paça, soğan, sarımsak, kabuğu ile limon,

üzerini kapatacak miktarda su, bir tatlı kaşığı tuzu koyun ve karıştırın

düdüklünün kapağını kapayın

düdüklünüzün el kitapçığında belirtilen sığır eti

pişme süresi süresinde paçanızı haşlayın

paçalar piştikten sonra soğan, sarımsak ve limon parçasını atın

sarımsaklı sirke ile paça çorbanızı servis edin.

afiyet bal şeker olsun









No comments:

Post a Comment