Thursday, October 31, 2013

Köfteli Mantı Çorbası



kofteli manti corbasi 1







1 Su bardağı hazır mantı


1 Su bardağı haşlanmış nohut


1 Su bardağı yoğurt


1 Yemek kaşığı dolusu un


1 Yumurta, tuz


Köfte Malzemeleri:


100gr. Kıyma


1 Çay bardağı bulgur (orta boy bulgur)


1 Küçük soğan (rendelenmiş)


Yarım kahve fincanı su


Maydanoz (ince doğranmış)


Pul biber, karabiber, tuz


Ayrıca:


1 Yemek kaşığı margarin, sıvı yağ


Nane, un


Yapılışı: Köfte malzemelerini bir kaba alıp, iyice yoğurun. Ufak parçalar koparıp, yuvarlayın ve una bulayın. Hazırlanan köfteleri bir kenarda bekletin. Tencereye yeteri kadar su koyup kaynatın. Köfteleri, mantıyı, nohudu tencereye koyup karıştırın ve çorbayı pişmeye bırakın. Bir kapta yoğurdu, yumurtayı, 1 yemek kaşığı dolusu unu karıştırın. Çorbadan birkaç kaşık yoğurtlu karışıma katıp ılıştırın. Ilık hale gelmiş olan yoğurtlu karışımı çorbaya katıp karıştırın (köfteler ve mantı pişmiş olacak). Çorbayı 1 taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın. Küçük bir tavaya margarinle, sıvı yağı alıp margarini eritin. Naneyi ilave edip, naneyi yakın. Naneli yağı ve tuzu çorbaya ekleyip karıştırın.    


No comments:

Post a Comment