Thursday, October 31, 2013

Lahana Çorbası




lahana corbasi 1


Herkese güzel bir akşam dilerim. Havalar bir iyi bir kötü geçen hafta her yer kar kaplıyken şimdi lodos ve son derece ılık bir hava var. Oldukça değişik bir kış yaşıyoruz. Değişmeyen tek şey kış sebzelerimiz. Kış sebzelerinin en güzellerinden biri kuşkusuz lahanadır. Özellikle sarmasını sanırım sevmeyen yoktur. Bu akşam sizlere lahana çorbası tarifi vereceğim yalnız benim çorbam meşhur diet lahana çorbası değil bu nedenle tüm aile bireyleri afiyetle içebilirler. Daha önce yayınladığım lahana bohçası, zeytinyağlı lahana sarması,  etli lahana sarması,  lahana salatası(coleslaw) ve kapuska tarifleri için tık tık.

Afiyet olsun.

Malzemeler:

1 adet en küçük boy lahana

1 adet havuç

yarım çay bardağı arpa şehriye

zeytinyağı

1 yemek kaşığı salça

tuz

 5 su bardağı et suyu

Hazırlanışı:

Lahana ayıklanır, yıkanır ve ince ince kıyılır. Sıcak suda hafifçe haşlanır ve süzülür. Diğer tarafta zeytinyağı bir tencerede ısıtılır. Küçük küçük doğranmış havuçlar tencereye konulur ve  kavrulurlar. Üzerine hafif bir şekilde haşlanmış olan lahana  ile  salça eklenir ve birlikte bir iki çevrilirler. Etsuyu tencereye konulur ve kaynamaya başlayınca şehriye ve tuz ilave edilip şehriyeler pişene kadar kaynatılır. Şehriyeler pişince altı kapatılır ve sıcak sıcak servis yapılır.

AFİYET OLSUN.


No comments:

Post a Comment