Sunday, October 27, 2013

KREMALI DOMATES ÇORBASI



KIŞ MEVSİMİNİN VAZGEÇİLMEZİ ÇORBALAR






kremali domates corbasi 1






     Kış mevsimde en keyifle yenen yemekler arasında , sanırım sıcacık üzerinde dumanı tüten çorbalardır.


Kışa hazırlık olsun diye mutlaka deepfrizlerinizde domatesleriniz vardır.Bu sıcacık çorba için ,domateslerinizi değerlendirmeye ne dersiniz? :)






MALZEMELER


-5-6 Adet domates


-1 çorba kaşığı un


-1 çay bardağı kadar sıvı yağ


-5 su bardağı su


-2 yemek kaşığı salça(Renginin biraz daha kırmızı olması içindir,isterseniz ilave etmeyebilirsiniz.)


-1 kutu krema


-Tuz/ karabiber






HAZIRLANIŞI


-Domateslerin kabukları soyulur ve küçük parçalar halinde doğranır.


-Tencereye yağ koyulur ve un ilave edilerek kavrulur.


-Salça eklenir hafif kavrulduktan sonra su,tuz ve doğranan domatesler ilave edilir.


-10-15  dakika kadar birlikte kaynadıktan sonra blenderla çorba çekilir.


-Kremasıda eklenerek 2-3 dakika daha pişilir.Karabiberle tatlandırılır.


-Üzerine kaşar peyniri rendesi serpiştirilerek servise sunulur.


Afiyet olsun:)






kremali domates corbasi 2


No comments:

Post a Comment